NELJÄS ETSINTÄPÄIVÄ

Sunnuntai 21.5.2017

Heräilimme autosta yllättävän hyvin levänneinä. Jätimme koskemattoman loukun Hirvihaaraan ja lähdimme Ohkolaan kotiin suihkuun ja aamiaiselle.

Päätimme käyttää taas kuuman päivän hyödyksemme käymällä kaupassa.
Menimme ostamaan lisää grillattavaa, pallogrillin (edellisiltana käyttämämme grilli seisoi vain jotenkuten jaloillaan) ja evästystä koirille ja ihmisille.

Tulimme kotiin ja aloimme grillailemaan pihallamme ruokaa. Samalla kokosin pallogrilliä, jota kuljettaisimme mukana. Tähän tarkoitukseen kertakäyttögrilli olisi ollut tuhat kertaa kätevämpi, mutta emme kaiken tohinan keskellä tajunneet sitä heti.

Päivä oli ollut hiljainen, eikä eilisen illan jälkeen ollut taaskaan tullut näköhavaintoja
Olin ottanut Ikea henkisen pallogrillin kokoamisen kunniatehtäväkseni ja pääsin purkamaan maniaani johonkin rakentavaan tekemiseen, kunnes puhelimeni soi.
Mäntsälän Ahvenlammen leirikeskuksesta oli juuri loppunut leiri. Sieltä poistunut nainen oli törmännyt Milliin.

Hyppäsimme autoon ja aloin painelemaan sata lasissa Hermanonkimaantielle, missä leirikeskus sijaitsee.
Toivoin että Milli olisi kunnossa, ettei törmäys olisi hajottanut sisäelimiä tai pirstonut luita. Matkan aikana Meri soitti uudelleen ilmoittajalle, kysyäkseen kuinka pahasti hän oli koiraan törmännyt. Kun ilmoittaja vastasi, ettei hän ollut törmännyt koiraan, vaan nähnyt sen, niin uskalsin höllentää kaasujalkaa.

Menimme paikanpäälle ja teimme hajujäljen Ahvenlammen ympäri sekä jätimme tonnikalaa houkuttimeksi. Haimme Hirvihaarassa olevan loukkumme ja poissa ollessamme kasatun grillin ja toimme ne leirikeskukselle.

Etsimme loukulle hyvän paikan ja latasimme sen ruoalla, loppuillan grillasimme.
Hiilillä kärysi makkaraa, kanaa, karjalanpaistia, pihvejä ja maksaa. Hiiltyneen maksan haju pinttyy vaatteisiin ja hiuksiin, sen haju ei helposti lähde pois sieraimistakaan. En usko, että pystyn syömään maksaa missään muodossa pitkään aikaan.

Illan pimetessä lähdimme Ohkolaan nukkumaan. 
Juuri kun olimme käymässä yöpuulle, Meri sai tekstiviestin Etsijäkoiraliitosta. Saisimme huomiseksi koirakon paikantamaan Millin sijainnin! Laitoimme koirakolle esitietoja tilanteesta, kerroimme Millistä ja siitä, kuinka hän karkasi. Kerroimme myös viimeisimmät näköhavaintopaikat.
Sovimme olevamme yhteydessä lähemmin seuraavana päivänä. 


Näköhavainnon ilmoittaja oli nähnyt Millin Ahvenlampea kiertäneellä polulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti